menu arrow_back arrow_upward share search
Nyheter / Blog
clear
Ligger ekonomisk och politisk utpressning mot Sverige bakom Nato-beslutet? http://palbergstrom.com/news/PALBnre6Kf
content_copy

Ligger ekonomisk och politisk utpressning mot Sverige bakom Nato-beslutet?

Varför denna stress att gå med i Nato om inte för någon slags politisk och ekonomisk utpressning?

Kajsa Ekis Ekman har helt rätt i att Nato-beslutet inte är demokratiskt. Enligt svensk lag kan det definieras som en mjuk statskupp.

Den heligaste av våra lagar säger att all offentlig makt i Sverige ska utgå från folket och att Riksdagen är folkets främsta företrädare. Just det representativ demokrati betyder men som en majoritet av riksdagens politiker nu väljer att strunta i.

"Är det så här det ska gå till? Politiker får en känsla, och rundar folket? Vad man än tycker om Nato, så är det inte poängen just nu. Poängen är: det här är inte ett demokratiskt beslut."

Sett till senaste riksdagsvalet är en majoritet av svenskar indirekt motståndare till Nato och politiker vet inte vad en välinformerad befolkning skulle göra för val idag. Om de kände till sanningen om Nato skulle de antagligen säga nej men tack vare mainstream media är de hjärntvättade att hata ryssar och älska Nato.

Beskedet från riksdagens politiker om Nato-ansökan sker under uppenbar stress och kan vara ett tecken på desperation. Det är inte alltför långsökt att misstänka att Sverige utsätts för någon form av utpressning från den djupa statsmakten i väst som kontrollerar det ekonomiska och politiska systemet.

Få svenskar förstår hur nära vi står ett totalt sammanbrott av världsekonomin. Sanktionerna mot Ryssland slår tillbaka mot väst och skyndar på processen. Självklart är Ryssland under stor press men när det rasar kommer vi stå handfallna medan de har förberett sig under flera år och troligen kommer klara sig bättre eller rent av ganska väl.

JPMorgan says Russia's economy is stronger than expected and will only suffer a shallow recession despite sanctions.

Pressas vi av den djupa statsmakten i väst att gå med i Nato för att få vara med på deras tänkta omstart av det ekonomiska och politiska systemet som syftar till att strypa demokratin? En hel del talar för det.

Om man ska använda ivriga Nato-anhängares logik kan det inte bero på hot från Ryssland. Enligt dem har Ryssland en värdelös krigsmakt och är på väg mot förlust i Ukraina. Om det stämmer, hur har de då tänkt Ryssland skulle kunna hantera ett anfall mot och ockupation av Sverige och Finland? Det går inte ihop.

Vi bör stärka försvaret och vårt oberoende men Ryssland är inte ett direkt hot. Även om kriget är en tragedi och ett misslyckande för alla parter har de haft goda skäl för insatsen i Ukraina.

En armé av nazister som inte skulle dra sig för att använda biovapen mot ryssar eller spränga en kärnladdning i Moskva, 14000 döda och en terroriserad befolkning i Donbass sedan statskuppen 2014 med risk för etnisk rensning och folkmord låg sannolikt till grund för beslutet.

Om vi går med i Nato ökar hotet då Ryssland med fog känner sig hotade av väst. Inte av dig och mig, amerikaner, tyskar eller fransmän utan av den djupa statsmakten som är den verkliga fienden.

Oavsett om man är för eller emot Nato bör det vara oroande att en så stor del av riksdagens politiker helt sonika struntar i svensk lag. Om det sker på grund av utpressning är det riktigt illa.