menu arrow_back arrow_upward share search
Nyheter / Blog
clear
Planerar krafter bakom attackerna med kemvapen i Syrien göra samma sak i Ukraina? http://palbergstrom.com/news/PALBiZToxb
content_copy

Planerar krafter bakom attackerna med kemvapen i Syrien göra samma sak i Ukraina?

Nu kommer varningar i mainstream media om att Ryssland planerar använda kemiska vapen i Ukraina. Förutom att de sällan har rätt och vara helt osannolikt måste vi fråga oss vem som kan tänkas göra och tjäna på något sådant?

Att Syrien haft ett kemvapenprogram råder ingen tvekan. I september 2013 erkände syriska regimen innehavet och att det skulle avvecklas. Ett resultat av internationella påtryckningar efter attacken med kemvapen i Ghouta.

Syrien kan ha stått bakom den, i Douma 2018 och andra men är det sannolikt med tanke på fakta kring händelserna och vilka krafter som legat bakom kriget, skapandet och stödet till ISIS? Det kan lika gärna ha varit attacker utförda av terrorister med stöd av västländer i syfte att skyllas på regimen. Ett existerande kemvapenprogram satt som handen i handsken.

Tanken ska ha varit att ge västländer en ursäkt för att gå in med militära medel. President Obama hade några månader innan attacken i Ghouta sagt att användandet av kemvapen var en röd linje som inte fick passeras. Att Syriska regimen då skulle använda kemvapen efter den varningen är synnerligen ologiskt. Speciellt i Douma när man var på väg att vinna kriget.

I söndags sände Sveriges Radio en dokumentär om attacken i Ghouta 2013. Att syriska regimen låg bakom attacken är underförstått. Man nämner inte att Åke Sellström som ansvarade för FN:s utredning och medverkar i dokumentären tidigare erkänt att det även kan ha varit "rebeller" som stod bakom eller fakta som talar för den teorin.

Dokumentären kommer vid en märklig tidpunkt då vi just nu hör varningar om att Ryssland planerar använda kemvapen i Ukraina. Mindre märkligt när man förstår att krafter som står bakom ISIS, stod bakom al-Qaida, 11 september och kriget mot terrorismen också har ett finger med i spelet när det gäller Ukraina och hur nära mainstream media i alla västländer inklusive Sverige arbetar med dessa krafter.

Finns ingen som helst anledning för Ryssland att använda kemvapen i Ukraina när man tycks vara på väg att vinna kriget, man vet att det kan användas mot dem och det inte finns någon strategisk eller militär nytta då man har andra medel till sitt förfogande.

Kriget är i Ukraina är fruktansvärt men Ryssland kan ha haft legitima skäl för att stoppa en kommande etnisk rensning och ett folkmord samt hindra att biovapen ( lyssna på journalisten George Webb om detta men skjut inte budbäraren) och kärnvapen kommer i händerna på nazistiska grupper för att användas mot Ryssland.

Minst 14000 har dött i Donbass sedan 2014 då välbeväpnade ukrainska nationalister med nazistisk prägel attackerade regionen som följd av statskuppen i Kiev och deras självständighetsförklaring. Det är dessa grupper som Ryssland är ute efter. De är hårt trängda och gör nog vad som helst för att dra in väst i kriget. En större attack i USA kan inte heller uteslutas.

Läs mer: Fakta om kriget i Syrien och attackerna med kemvapen.