menu arrow_back arrow_upward share search
Nyheter / Blog
clear
Vem öppnade dörren? http://palbergstrom.com/news/PALBgofHNU
content_copy

Vem öppnade dörren?

När vi andra sov och utan att fråga öppnande en kvinna som bor i trappen porten och släppte in främmande i huset som de sa kunde bo hos oss. När vi blir arga över det som hänt tycker hon vi är främlingsfientliga, rasister och nazister.

Främlingarna har med sig en annan kultur. De vill ändra på hur vi sköter huset, lever våra liv och uppfostrar våra barn. Gör vi inte som de säger kan de bli arga och använda våld. Inte alla men vissa män i gruppen som övriga inte vågar säga ifrån.

Kvinnorna i gruppen är inte som kvinnan själv. Deras röster räknas inte på samma sätt som hos oss. Manlig makt förtrycker deras rätta personlighet och identitet. De döljs. Både kroppsligt och själsligt. Deras självkänsla är låg. Främlingar som förblir främmande. De skulle aldrig våga agera utan männens medgivande.

I gruppen följer det med unga arga män som inte bryr sig om huset eller våra liv. De tar saker från oss. Angriper våra döttrar, förnedrar våra söner. När vi försvarar våra nära och kära blir vi skuldbelagda och kallade fula ord av kvinnan. Hon ser inte vad det gör med våra barn, hur illa de mår. Att det sätter djupa spår för livet är inget hon tänker på. De är ju vita tänker hon.

Ilskan är egentligen tecken på vilsenhet. De har förlorat sina rötter och sin identitet. Så fungerar kulturer. En kollektiv själ, en osynlig ram som gör att man passar in och finner sin naturliga plats. När de försöker passa in hos oss säger kvinnan att det inte betyder något utan de kan göra som de vill vilket leder till problem. Det ursäktar inte ondska, som bara kan bemötas med hård hand, men är en förklaring som kvinnan borde tänkt på.

Bakom ryggen på oss andra har kvinnan pekat ut oss som ansvariga för deras missöden vilket skapar hat och ignorans för vad dras handlingar leder till. Vi är ju vita. Något de lärt sig av kvinnan att förakta. Vissa av oss är inte det men inget vi som bor i huset lägger någon vikt vid, förutom kvinnan förstås. Det är kulturen, vårt hus och våra liv som räknas.

Andra personer med makt och pengar har förstört främlingarnas hem med kvinnans tysta medgivande. Så egoistiskt självsäker på sin världssyn och sina handlingar att hon tycker det är okej. Vad andra tycker bryr hon sig inte om.

Att hennes agerande skapar onödigt lidande spelar ingen roll. Inte heller att det finns en bättre lösning: att stoppa dessa galningar som styr över våra huvuden och förstör allas liv. Människor slipper fly och kan bo kvar i sina hem.

Med en värld i fred och välstånd kan vi bevara våra respektive hus, liv och kulturer. Riktig mångkultur. Behöver någon hjälp kan vi bistå. Tillfällig bostad, mat och kärlek kan vi fixa för enstaka personer men inte alla på en gång. Allt blir så mycket enklare när de som saboterar våra liv på denna planet är borta ur bilden.

Så varför agerade kvinnan så cyniskt och känslokallt utan respekt för människors liv? Varför öppnade hon dörren utan att fråga oss andra i huset? För att hon vill framstå som god. Innerst inne tycker hon inte om sig själv eller oss sina grannar i trappen. Så till den grad att hon vill förstöra vårt hus och våra liv.