Pål Bergström

Designer, specialiserad på relationen mellan design, personlighet och medvetande, omvärldsanalytiker och webbutvecklare.

Han har en master i Design Management från Domus Academy i Milano 1991 och har sedan dess utforskat relationen mellan design, personlighet och medvetenhet som resulterat i metoden DesignGenetik.

På 80-talet studerade han Företagsekonomi och Marknadsföring vid Lunds Universitet.

1989 åkte han till Florens i Italien för att studera Inredningsdesign. 1991 kom han in på Domus Academy i Milano där han tog en master i Design Management.

På Domus mötte han många protagonister inom design såsom Ettore Sottsass, Andrea Branzi, Alessandro Mendini, Achille Castiglioni, Marc Newson och flera andra. Han mötte också välkända designproducenter och designbyråer.

Hans case på Domus var en studie av den italienska producenten Alessi, deras Personlighet och Design Direction. Professor var Stefano Marzano, CEO och Chief Creative Director, Philips Design.

Efter studierna arbetade han hos Aldo Cibic för att sedan komma hem till Sverige.

Under årens lopp har han haft flera uppdrag som designer, webbutvecklare, projektledare och rådgivare. Parallellt har han utvecklat Designgenetik och Design Mirror.

Under senare år har han kommit att bli aktivist för full demokrati i Sverige. Målet är en värld i fred med respekt för grundläggande rättigheter där människor lever i frihet och välmående.

En fri värld kommer även innebära en medveten värld som bejakar det faktum att vi är en del av en större dimension. En sådan värld öppnar marknaden för hans tankar kring Design, Personlighet och Medvetande.