Pål Bergström

Jag är designer, specialiserad på relationen mellan design, personlighet och medvetande, omvärldsanalytiker och webbutvecklare.

Från företagsekonomi och marknadsföring vid Lunds Universitet på 80-talet åkte jag till Florens i Italien 1989 för att studera Inredningsdesign.

1991 kom jag in på Domus Academy i Milano där jag tog en master i Design Management. Har sedan dess utforskat relationen mellan design, personlighet och medvetenhet som resulterat i metoden DesignGenetik.

Mitt case på Domus var en studie av den italienska producenten Alessi, deras Personlighet och Design Direction. Professor var Stefano Marzano, CEO och Chief Creative Director, Philips Design.

Efter studierna arbetade jag hos Aldo Cibic för att sedan komma hem till Sverige.

Under årens lopp har jag haft flera uppdrag som designer, webbutvecklare, projektledare och rådgivare. Parallellt har jag utvecklat Designgenetik och Design Mirror.

Under senare år har jag kommit att bli aktivist för full demokrati i Sverige. Målet är en värld i fred med respekt för grundläggande rättigheter där människor lever i frihet och välmående.

En fri värld kommer även innebära en medveten värld som bejakar det faktum att vi är en del av en större dimension. En sådan värld öppnar marknaden för mina tankar kring Design, Personlighet och Medvetande.