menu
Nyheter / Blog

Carina Bergfeldt samlar sin familj men splittrar min

content_copy

I dokumentären "Min hemliga bror" på SVT berättar Carina Bergfeldt om hur hon fann en okänd broder i USA. En fantastisk och rörande historia.

Där framgår att hon inte vill ha kontakt med sin far och i hennes avsnitt av Sommarpratarna förstår man varför. Man lider med henne när hon berättar om honom. Samtidigt framgår det hur stark hon är som person. Imponerande styrka. Speciellt när det kommer från en ung tjej.

Jag respekterar Carina som person, kan känna glädje över hennes framgång, att hon fann sin bror och gift sig med den hon älskar. Men det finns en baksida av hennes roll som journalist för SVT i USA som drabbar mig med motsvarande olycka.

Hon rapporterar saker som är snedvridningar och ibland lögner. Hennes förmedling av Trumps Amerika är förfärlig. Visst glider Trump på sanningen ibland men på det stora hela har han som oftast rätt eller nära rätt. Det finns också många saker hon inte rapporterar. En slags censur.

Hon är inte ensam om detta. Övrig mainstream media gör likadant. Problemet för mig är att vissa i min familj tror på det Carina och hennes kollegor säger vilket skapar en splittring i min familj som tror man är knäpp och tar avstånd.

Jag blir både arg och ledsen över det hon sitter och säger i radio eftersom det skapat sådana problem för mig inom familjen men även arbetsmässigt och så mycket mer. Många är i en liknande situation.

Carina får utrymme på tv och radio för att ge sin bild av Trump. Vi som vill bemöta hennes åsikter med fakta, som lever i ett förljuget samhälle och fryses ut får ingen.

---

UPPDATERING

För att sammanfatta och förtydliga: Det handlar att förvanska eller undanhålla fakta av Carina och kollegor i kombination med lögnaktiga associationer t ex antisemitism, vit makt, etc, förmedlade via mainstream media, Expo, m fl. Då kanske man kan förstå vad lögnerna kan leda till.