menu
Nyheter / Blog

Uppmuntra inte könsbyten

content_copy

Jag känner starkt för och med handbollsspelaren Loui Sand som väljer att avsluta sin sportsliga karriär för att genomgå ett könsbyte. Men det är inte rätt väg. Vi kan och bör inte leka Gud genom att byta det kön vi fötts med.

Livet är en del av en högre ordning och intelligens. Samspelet mellan den manliga respektive kvinnliga principen är avgörande och inget vi kan ändra på utan att det får svåra konsekvenser.

Vi har en själ och lever flera liv som kvinna eller man. Ibland hamnar man "mittemellan". Om man levt mest som t ex man men föds som kvinna kan det uppstå tvivel om sitt kön. Inget konstigt utan något alla sannolikt går igenom tills vi når "normaltillståndet" man eller kvinna.

Loui Sands beslut är självfallet något hon säkerligen tänkt mycket över men hon måste lära sig älska sig själv som den människa hon fötts. Vid yttersta undantag och sista utväg kan man genomföra könsbyte. Det är ju ens egen kropp och man har rätt att göra vad man vill med den.

Med tanke på mainstream medias hyllningar får man en känsla av att det uppmuntras. Hoppas hon känner till att många ångrar sitt byte av kön. Ofta handlar det om djupare psykologiska problem som inte löses med en operation utan finns kvar vad man än gör rent kroppsligt.

Oavsett vad kommer jag respektera och uppskatta Loui Sand som medmänniska på denna jord. Jag ser hennes personlighet och själ, inte kropp i första hand.