menu
Nyheter / Blog

Rodney Atkinson: 200 amerikanska och brittiska trupper som agerar rådgivare till al-Qaida fast i Idlib

content_copy

Enligt Rodney Atkinson har källor till honom rapporterat att USA och Storbritannien har 200 soldater fast i Idlib, Syrien. De agerar instruktörer och rådgivare till oppositionen, vilket i princip innebär ISIS och al-Qaida-relaterade grupper.

Detta kan förklara varför västmakter söker en anledning att på nytt attackera Syrien genom en false flag med kemvapen som Ryssland och Syrien hävdar. Kan också förklara varför Storbritannien återigen anklagar Ryssland för dådet mot Sergei Skripal och hans dotter Yulia.

Både USA och Storbritannien efterfrågar hjälp från Turkiet och Ryssland men Storbritannien sägs inte vilja samarbeta med Ryssland och Turkiet vill inte låta dem fly över dit. Ett tredje alternativ är att ta sig till ryska basen i Latakia men skulle innebära ett svidande nederlag och möjligheten till en stor rysk propagandavinst.

Uppgifterna ska tas med en nypa salt men kan mycket väl stämma med tanke på det allt mer ansträngda läget mellan väst och Ryssland, klara förberedelser från västmakter på en attack, ryska fartyg som flyttas till Medelhavet och att det inte är första gången som trupper från väst tas på bar gärning i Syrien sida vid sida med ISIS.

Läs mer

Rodney Atkinson är politisk ekonom, bankman och har vid tillfällen varit rådgivare åt olika ministrar.