menu
Nyheter / Blog

Dagens Nyheter är en sekt som splittrar familjer och landet mitt itu

content_copy

Ingen är så djupt nere i illusionen som DN, deras mest inbitna och trogna läsare. Få är nog medvetna om det men kanske, antagligen är några inom DN:s ledning och redaktion fullt medvetna om vad de gör. Precis som i en sekt.

En sekt drivs av en stark övertygelse om sin syn på världen och använder symbolik för behålla medlemmar i trans. För DN är det Trump. Även om det ibland är överdrifter, ibland fel, har Trump i det stora hela ofta rätt. Dagligen ljuger, förvränger DN bilden av Trump och blundar för verkligheten för att försvara sin syn och sitt ego. Precis som i en sekt.

Exemplen på lögner är många. Jag kan ge två exempel från senare tid.

DN och mainstream media hävdar att Trump ljuger när han med anledning av Aretha Franklins död sa att hon arbetat för honom. En bild säger ibland mer än tusen ord.

DN och mainstream media hävdar att Trump ljuger om att Google pushar för Obamas "State of the Union Address" men inte hans. Vid en närmare granskning har Trump en poäng i sitt påstående (se video).

Det DN håller på med är fruktansvärt och skadligt för alla. Samhället klyvs mitt itu. Familjer blir lidande och splittras på grund av olika syn på sanningen. Precis vad som kan hända i en sekt mellan medlemmar gentemot sina egna familjemedlemmar.

Jag hatar inte DN utan tycker synd om dem. Det enda vi kan göra är att fortsätta stå upp för sanningen och demokratin, älska dem trots allt och hoppas de vaknar. Och när de gör det finnas där för dem.

Sanningens ögonblick närmar sig och kommer bli svårt att hantera. Precis som för avhoppade sektmedlemmar.