menu
Nyheter / Blog

Varsågod SR Studio Ett, en vetenskaplig studie som ni hävdar är falsk och en bisarr nyhet

content_copy

SR Studio Ett igår gjorde flera felaktiga påståenden i inslaget om censuren gällande Alex Jones och hans InfoWars.

För det första ska sägas att Alex Jones är genuin och engagerad, en känslomänniska med stort hjärta. Han är principfast och tror på människors möjligheter och skapelseförmåga oavsett hudfärg och sexuell läggning. Han är också speciell, ibland svår, teatralisk, men...han har ofta rätt.

Saker han sagt för 10-15 år sedan visar sig nu vara sant. Själv hävdar han att det inte är så konstigt då hans information kommer från öppna källor och dokument inom stat och myndigheter. Som han brukar säga "de har själva sagt vad de ämnar göra".

Under årens lopp har han också skaffat sig många högt placerade källor. Med andra ord han är allt som oftast kusligt välinformerad.

Programledaren i Studio Ett påstår att "han är känd för sina hatiska uttalanden som slår åt alla håll", uttalande om homosexuella och uppmanar till våld. Vad syftar man på? Jag har följt Alex Jones under många år och känner inte igen den bilden, om man nu inte väljer att ta saker ur sitt sammanhang och t ex klippa in avsnitt där han är teatralisk och arg.

Som vanligt lyssnar jag på InfoWars, Alex Jones och tar del av informationen som förmedlas med en viss distans. En av många källor. Ibland tycker jag det är fel, ibland överdrivet, ibland noterar jag det som sägs och lägger det på minnet utan värdering, men..det är ofta rätt.

Så till det här med grodorna. I SR Studio Ett hävdade gästen Billy McCormac att Alex Jones talat om homosexuella grodor vilket Billy uppenbart menar är falskt och en bisarr uppgift. Han har fel. Varsågod SR Studio Ett här är fakta: Sex-Changing Weed Killer

Alex Jones talade om det i ett större sammanhang och gav det som exempel. Att förlöjliga, ljuga och ta saker ur sitt sammanhang som SR gör är inte hederligt eller journalistiskt korrekt.

 

Relaterat, apropå det här med kemikalier som påverkar våra hormoner

Full Measure med Sharyl Attkinsson: Bitter Pills